Ако има задължителна ваксинация срещу COVID-19,  аз ще съм първият,

...
Ако има задължителна ваксинация срещу COVID-19,  аз ще съм първият,
Коментари Харесай

Мангъров не бил антиваксър, но е против задължителна ваксина

Ако има наложителна имунизация против COVID-19,  аз ще съм първият, който ще излезе да стачкува. Хубаво е, че имунизациите ги има, само че да се постановат наложително, това е недопустимо, доста грозно и рисково. Това съобщи доцент Атанас Мангъров пред bTV.

Не съм съгласна, че имунизациите са бързо направени – с РНК технологията се работи от над 20 години, отговори му проф. Пенка Петрова, началник на департамента по обща микробиология в Института по микробиология " Стефан Ангелов ".

Тя е безапелационна, че в България не можем да си позволим да губим медици – до момента са умряли 70 лекари! Във Англия и Израел няма към момента задоволително имунизирани от епидемиологична позиция, сподели Петрова.

Мангъров не се съгласи, само че не сподели какъв брой тъкмо е процентът на имунизираните в Израел и Англия и какъв брой би трябвало да е.

Мангъров заприказва по какъв начин да вземем за пример Moderna била компания единствено на 10 години и не изясни с какво това пречи като опция да бъде събран експертен опит и там да работят експерти, а проф. Петрова отвърна, че към този момент милиарди са имунизирани и в случай че някой е бил уверен, че не са безвредни, към този момент е щяло да е ясно.

Доцентът обаче продължи с тезата за какво се подписва осведомено единодушие и изиска, в случай че се имунизира, някой да му подсигурява, че ще е добре. Припомняме, че производителите носят отговорност за всеки разказан непряк резултат от лекарството (в листовката) и че при доказване на познание за непряк резултат от страна на производителя, който не е обществено споделен, той носи отговорност!

" Ние сме в нова обстановка. Човечеството завладя териториите на животните и оттова ще идват вируси, които ще разпространяваме – по тази причина би трябвало да имаме вяра на новите технологии в медицината ", акцентира проф. Петрова.

" Медицинското съсловие има едно възприятие, че знае всичко отпреди 39 години. Според мен то е толкоз заето с ежедневните си отговорности, че няма време да се осведомява с научните новости ", уточни професорът. 

" Никога не съм бил антиваксър, хубаво е, че има ваксини. Който желае да се имунизира, това да е негово право – само че дано не е обвързване ", настоя Мангъров, само че не изясни за какво тогава има наложителни ваксини за деца и дали няма случаи, въпреки и доста редки, на съществени странични реакции и при такива, " тествани от времето " ваксини.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР